Η Καλύτερη Συνταγή Σάλτσας Μπολονέζ αργής κουζίνας με ζυμαρικά ταλιατέλες

Η Καλύτερη Συνταγή Σάλτσας Μπολονέζ αργής κουζίνας με ζυμαρικά ταλιατέλες

September 16, 2021 0 Von admin

Πριν ντραπώ από την Ιταλίδα γιαγιά σου, ξέρω, Slow Cooker Bolognese, τι σκέφτομαι; Λοιπόν, μην το κλωτσάς μέχρι να το δοκιμάσεις.

Ως επαγγελματίας της μαγειρικής του παρελθόντος, ξέρω ότι το υπέροχο φαγητό (ειδικά η ιταλική κουζίνα) φτιάχνεται με αγάπη από καρδιάς. Οι πολλές ώρες αφιερώματος χρόνου για να κόψετε με ακρίβεια κάθε λαχανικό και να μαγειρέψετε μια σάλτσα μακράς διάρκειας και αργά σε μια κατσαρόλα είναι η αγάπη του Ιταλού στην κουζίνα.

Ωστόσο, τώρα που είμαι πλήρους απασχόλησης μαμά, καταλαβαίνω ότι μερικές φορές χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια από τη σύγχρονη τεχνολογία. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η σάλτσα Slow Cooker Bolognese δεν φτιάχνεται με αγάπη από καρδιάς. Μαγειρεύεται ακόμα πολύ και αργά – απλά δεν χρειάζεται μπέιμπι σίτερ όλη μέρα. Κάνεις τη δουλειά των ποδιών αρχικά, τα βάζεις όλα στο slow cooker, και κάνεις κλωτσιές και χαλαρώνεις (ή αν είσαι μαμά, επιστρέφεις στη δουλειά σου).

Επιπλέον, αυτή η σάλτσα Slow Cooker Bolognese με ταλιατέλες είναι εμπνευσμένη από παραδοσιακές μεθόδους και υλικά που πέρασαν από τους φίλους μου στην Ιταλία και τη μητέρα του πατέρα μου. Δεν θα βρείτε πιο αυθεντική ιταλική (Slow Cooker) σάλτσα Bolognese φτιαγμένη με καρδιά και αγάπη από εδώ.

Ένα πιρούνι που στριφογυρίζει τα ζυμαρικά με ταλιατέλες πετιέται σε μια σάλτσα μπολονέζ αργής μαγειρέματος με ένα πασπάλισμα μαϊντανού.

Απολαμβάνοντας σάλτσα Bolognese στη Μπολόνια

Στους δύο μήνες μου στο εξωτερικό στην Ιταλία, είχα το μερίδιό μου από νόστιμη σάλτσα μπολονέζ. Από την πόλη που ξεκίνησε όλα, τη Μπολόνια, μέχρι την ακτή του Αμάλφι, τη Μπρέσια και όχι μόνο – κάθε μπολ με σάλτσα μπολονέζ είχε τέλεια γεύση.

Η αγαπημένη μου ανάμνηση από την απόλαυση της σάλτσας μπολονέζ στην Ιταλία ήταν κατά τη διάρκεια μιας μέρας μας στη Μπολόνια. Η οικογένειά μου και εγώ δειπνήσαμε στα σκαλιά της Piazza Maggiore.

Όπως όλα τα ιταλικά φαγητά, το μενού ήταν απλό. Περιλάμβανε κλασικά της περιοχής Emilia Romagna, όπως ζυμαρικά με ταλιατέλες με ράγκου μπολονέζ και παραδοσιακά λαζάνια verdi alla bolognese (πράσινα λαζάνια με σάλτσα μπολονέζ).

Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες. Κάθε μπουκιά από τα ζυμαρικά μου με ταλιατέλες με ράγκου μπολονέζ ήταν θεϊκή. Η σάλτσα ήταν απλή, αλλά είχε τόσο πολλή γεύση.

Εάν επισκέπτεστε τη Μπολόνια, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε ένα μπολ ζυμαρικά με ταλιατέλες με ράγκου μπολονέζ.

Τι είναι η σάλτσα Bolognese;

Μια μπάλα σάλτσας Slow Cooker Bolognese σε ένα κρεβάτι ζυμαρικών ταλιατέλες με ένα πασπάλισμα μαϊντανού από πάνω.

Η σάλτσα Bolognese, που αναφέρεται και ως ragù, είναι μια σάλτσα με βάση το κρέας, πρωτότυπη από τη Μπολόνια της Ιταλίας – και ναι, είναι διαφορετική από τη σάλτσα σπαγγέτι.

Η αυθεντικότητα της σάλτσας Bolognese προέρχεται από τα συστατικά της – τσακ μοσχαρίσιο, πανσέτα, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, γάλα, κρασί και σάλτσα ντομάτας. Επιπλέον, ψήνεται πάντα πολύ και αργά σε μια κατσαρόλα για τουλάχιστον 3 ώρες.

Σήμερα, η σάλτσα Bolognese έχει εξελιχθεί από την κουζίνα της μιας Ιταλίδας γιαγιάς στην άλλη προσθέτοντας άλλα συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της γεύσης ανά γευστικό κάλυμα της γιαγιάς. Να είστε σίγουροι, η βάση των υλικών και ο τρόπος μαγειρέματος παραμένουν πάντα τα ίδια.

Η σάλτσα Bolognese σερβίρεται παραδοσιακά σε ένα κρεβάτι με ζυμαρικά με ταλιατέλες και λαζάνια alla bolognese – δύο από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην περιοχή Emilia Romagna. Ωστόσο, αυτό το Ragù είναι τόσο νόστιμο. μπορείτε ειλικρινά να το προσθέσετε σε οτιδήποτε επιθυμείτε, όπως νιόκι ή ζυμαρικά πέννες – είναι τόσο τέλειο.

Sauce Bolognese vs. Spaghetti Sauce

Πρώτα και κύρια, η σάλτσα Bolognese είναι μια πιο πηχτή και πιο κρεμώδης σάλτσα κρέατος από μια τυπική αμερικάνικη σάλτσα σπαγγέτι. Επιπλέον, η σάλτσα σπαγγέτι είναι μια σάλτσα ντομάτας με την προσθήκη βοείου κρέατος και άλλων συστατικών. Επίσης συνήθως μαγειρεύεται πολύ γρήγορα – όχι περισσότερο από μία ώρα.

Γιατί να μαγειρέψετε τη σάλτσα Bolognese σε μια αργή κουζίνα;

Μια κουτάλα σάλτσα Bolognese από μια αργή κουζίνα γεμάτη με περισσότερο από το Ragù.

Θα είμαι πάντα ο πρώτος που θα μαγειρεύει κάτι όλη μέρα, αλλά μερικές φορές χρειάζεστε μόνο μια μικρή βοήθεια από τη σύγχρονη τεχνολογία.

Παρόλο που το μαγείρεμα της σάλτσας Bolognese σε μια κατσαρόλα είναι απλό, πρέπει να έχετε τον χρόνο να το φροντίσετε. Πρέπει να ανακατεύετε τη σάλτσα κάθε 20 – 30 λεπτά για τουλάχιστον 3 ώρες.

Ενώ, αν μαγειρέψετε τη σάλτσα Bolognese σε αργή κουζίνα, θα συνεχίσει να μαγειρεύεται πολύ και αργά χωρίς να χρειάζεται να τη φροντίζετε. Η διαδικασία μαγειρέματος είναι η ίδια μέχρι η σάλτσα Bolognese να χρειαστεί να μαγειρευτεί για πολλή ώρα.

Ναι, η σάλτσα Bolognese Slow Cooker μαγειρεύει για 6 ώρες αντί για 3 ώρες, αλλά όσο περισσότερο μαγειρεύεται, τόσο πιο νόστιμο είναι το Ragù. Επιπλέον, οι περισσότερες σάλτσες Bolognese μαγειρεύουν τουλάχιστον 3 ώρες.

Έζησα με τρεις διαφορετικούς οικοδεσπότες στην Ιταλία και ο καθένας είχε μια χύτρα ταχύτητας/κατσαρόλα – την οποία χρησιμοποιούσαν σχεδόν κάθε μέρα. Οι καιροί έχουν αλλάξει ακόμα και στην Ιταλία, και νομίζω ότι αν έβλεπαν τη συνταγή μου, θα τη χρησιμοποιούσαν ευχαρίστως!

Λίστα υλικών για σάλτσα μπολονέζ αργής μαγειρέματος με ζυμαρικά ταλιατέλες

Δύο από τα πιο σημαντικά συστατικά για τη σάλτσα Bolognese Slow Cooker είναι το μοσχαρίσιο κρέας και τα κουτάκια από θρυμματισμένη ντομάτα.

Το μοσχαρίσιο κρέας πρέπει να είναι κιμά τσοκ γιατί έχει περισσότερο λίπος και πιο γλυκιά γεύση. Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άπαχο κομμάτι κρέας, αλλά πηγαίνετε με το τσοκ αλεσμένο αν θέλετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Όσο για τις ντομάτες, το καλύτερο κουτάκι με ντομάτες που μπορείτε να αγοράσετε είναι το San Marzano. Οι ντομάτες San Marzano έχουν την καταγωγή τους στην Ιταλία και είναι γνωστές για τις γλυκές, πλούσιες και γευστικές τους ντομάτες. Κάτω τα χέρια, οι καλύτερες ντομάτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποτέ για ζυμαρικά ή σάλτσα πίτσας.

Τέλος, το «μυστικό» συστατικό για τη σάλτσα Slow Cooker Bolognese μου είναι το αλεσμένο μοσχοκάρυδο. Η μητέρα του μπαμπά μου πάντα πρόσθετε αλεσμένο ή τριμμένο μοσχοκάρυδο στη σάλτσα Bolognese της. Επιπλέον, στην έρευνά μου για την ανάγνωση αυθεντικών ιταλικών βιβλίων μαγειρικής, βρήκα επίσης σεφ να χρησιμοποιούν μοσχοκάρυδο. Λίγο μοσχοκάρυδο θα βοηθήσει πολύ στην ενίσχυση της γεύσης του Ragù.

Αυτή είναι μια σύντομη επισκόπηση. Ανατρέξτε στις μετρήσεις των συστατικών στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

 • Ελαιόλαδο
 • Ανάλατο βούτυρο
 • Λευκό κρεμμύδι
 • Καρότο
 • Μίσχος σέλινου
 • Τσοκ μοσχαρίσιο κιμά
 • Πανσέτα
 • Γάλα μη αποβουτυρωμένο
 • Ερυθρό ξηρό κρασί
 • Κονσέρβες με θρυμματισμένες ντομάτες San Marzano
 • Αλεσμένο μοσχοκάρυδο
 • ιταλικά καρυκεύματα
 • Αλας
 • Πιπέρι
 • Ζυμαρικά ζυμαρικά

Πώς να φτιάξετε σάλτσα μπολονέζ αργής μαγειρέματος με ζυμαρικά ταλιατέλες

Ένα μπολ με σάλτσα Bolognese περιχυμένη με ζυμαρικά ταλιατέλες και από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και μαϊντανό.

Αυτή είναι μια σύντομη επισκόπηση. Ανατρέξτε στην πλήρη περιγραφή της συνταγής στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

Ροδίστε το μοσχάρι – Προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε τον κιμά μέχρι να ροδίσει το κρέας. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε το βόειο κρέας στο slow cooker (δεν θέλετε το λίπος στη σάλτσα Bolognese σας).

Μαγειρέψτε την πανσέτα και τα λαχανικά – στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την πανσέτα κομμένη σε κύβους και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει σχεδόν τραγανή. Προσθέστε το βούτυρο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Στραγγίζουμε την πανσέτα και τα λαχανικά από το τηγάνι και τα προσθέτουμε στο slow cooker.

Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά – Ρίξτε το γάλα, το κόκκινο ξηρό κρασί και τα κουτάκια με θρυμματισμένη ντομάτα στο slow cooker. Προσθέστε αλεσμένο μοσχοκάρυδο, ιταλικά καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Μαγειρέψτε πολύ και αργά – Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 ώρες.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά – βάζετε μια κατσαρόλα με νερό με λίγο αλάτι να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά με ταλιατέλες και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες. Στραγγίστε τα ζυμαρικά.

Σερβίρισμα – Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα Bolognese slow cooker πάνω από τα ζυμαρικά με ταλιατέλες και σερβίρετε με τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano.

Περισσότερες συνταγές ιταλικών ζυμαρικών

Συστατικά

 • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

 • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 • 1 1/3 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

 • 2/3 φλιτζανιού σέλινο, κομμένο σε κύβους

 • 2/3 φλιτζανιού καρότο, κομμένο σε κύβους

 • 10 ουγκιές. πανσέτα (κομμένη σε χοντρές φέτες), κομμένη σε κύβους

 • 2 κιλά τσοκ κιμά

 • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα

 • 1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί

 • 2 – 28 oz. κουτιά από θρυμματισμένες ντομάτες San Marzano

 • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο

 • 2 κουταλάκια του γλυκού ιταλικό καρύκευμα

 • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

 • 1 λίβρα. ζυμαρικά ζυμαρικά

Οδηγίες

 1. Προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε το τσοκ από κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει το κρέας, περίπου 8 – 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε το βόειο κρέας στο slow cooker (χρησιμοποιήστε την τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε το λίπος από το βόειο κρέας).
 2. Στο ίδιο ταψί με τη λαδόκολλα που περίσσεψε, προσθέτουμε την πανσέτα κομμένη σε κύβους και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
 3. Προσθέστε το βούτυρο και το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3 – 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, και το καρότο και το σέλινο σε κύβους. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Στραγγίζουμε την πανσέτα και τα λαχανικά από το τηγάνι και τα προσθέτουμε στο slow cooker.
 4. Ρίξτε το γάλα, το κόκκινο ξηρό κρασί και τα κουτάκια με θρυμματισμένη ντομάτα στο slow cooker. Προσθέστε αλεσμένο μοσχοκάρυδο, ιταλικά καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
 5. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 ώρες.
 6. Όταν είστε έτοιμοι, βάζετε μια κατσαρόλα με νερό με λίγο αλάτι να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά με ταλιατέλες και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες. Στραγγίστε τα ζυμαρικά.
 7. Σερβίρετε σάλτσα bologense slow cooker πάνω από ζυμαρικά ταλιατέλες με τριμμένο τυρί parmigiano reggiano.

Σημειώσεις

Τα ζυμαρικά με ταλιατέλες είναι δύσκολο να βρεθούν στα παντοπωλεία. Συνιστώ λοιπόν να πάτε σε ένα εξειδικευμένο παντοπωλείο ή να αγοράσετε από το Amazon παρακάτω. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά με παπαρδέλες ή φετουτσίνι.

Προτεινόμενα Προϊόντα

Ως συνεργάτης της Amazon και μέλος άλλων συνεργαζόμενων προγραμμάτων, όταν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο θα έχετε την επιλογή να αγοράσετε ένα προϊόν χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, αλλά θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που μας ακολουθήσατε και μας υποστήριξαν σε όλες τις “Our Sweet Adventures” και που μαγειρέψατε με τις συνταγές μου στο “Christina’s Culinary Creations”.