Crown Shy – Hidden Gem στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Crown Shy – Hidden Gem στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Januar 4, 2020 0 Von admin

Χθες το βράδυ, είχαμε την ευκαιρία να δούμε το Crown Shy, ένα φανταστικό νέο εστιατόριο στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Ο χώρος ήταν υπερυψωμένος casual με φαγητό που ήταν απίστευτα καλό. Με ακριβό αλλά όχι υπερβολικό κόστος, είναι σίγουρα στη λίστα μας για άλλη μια επίσκεψη. Εδώ είναι η κριτική μας για το Crown Shy.

Ιστορικό

Το Crown Shy είναι ένα νέο εστιατόριο στο κέντρο του Μανχάταν και το πρώτο σόλο project του σεφ James Kent και του εστιάτορα Jeff Katz. Ο σεφ Κεντ εργάστηκε στο παρελθόν στο Eleven Madison Park, στο Nomad Hotel και στο Del Posto – μια αρκετά εντυπωσιακή γενεαλογία. Έφερε μαζί του αρκετό αριθμό προσωπικού από κάθε ένα από αυτά τα μέρη για να ξεκινήσει το νέο εγχείρημα. Η κουζίνα είναι νέα αμερικανική, με μια χαλαρή αλλά ανεβασμένη αίσθηση. Και, παρόλο που το εστιατόριο άνοιξε μόλις τον Μάρτιο του 2019, έχει ήδη αστέρι Michelin.

κρατήσεις

Δεν είναι δύσκολο να κάνετε κρατήσεις στο Crown Shy. Μόλις τηλεφώνησα στη βραδιά αλλά μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο εδώ (https://www.crownshy.nyc/reservations/ ) ή μπορείτε να καλέσετε στο 212 517 1932.

Ενδυματολογικός κώδικας

Μη διστάσετε να έρθετε ντυμένοι casual. Ήμασταν και οι δύο με τζιν και πουλόβερ και όλοι οι άλλοι ήταν ντυμένοι παρόμοια.

Τιμή & Μενού

Τα μενού (βρέθηκε εδώ) είναι όλα πολύ προσιτά, ειδικά για ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin. Κάθε πιάτο προορίζεται για κοινή χρήση, αλλά κάθε διαδοχική ενότητα του μενού είναι μια μεγαλύτερη μερίδα. Επίσης, τα περισσότερα από τα αντικείμενα φαίνονταν πολύ προσιτά — ακόμη και για επιλεκτικούς φάγους.

ο Μενού Brunch σερβίρεται το Σάββατο και την Κυριακή και τα είδη κυμαίνονται από $9 – $25 (με τον καπνιστό σολομό και το rosti πατάτας να είναι τα πιο ακριβά στα $36). Δεν πρόλαβα να δοκιμάσω τα ψωμάκια κανέλας που είναι σίγουρα στη λίστα μου για την επόμενη φορά που θα είμαι εκεί.

ο Μενου μεσημεριανου είναι μια σταθερή τιμή τριών πιάτων για 45 $ και τα επιδόρπια μπορούν να σερβιριστούν αμέσως!

ο Μενού δείπνου (αυτό που είχαμε) είχε τέσσερις ενότητες με κάθε τμήμα να είναι όλο και πιο ουσιαστικό. Οι τιμές κυμαίνονται από 14 έως 36 $ (με το ψημένο κοντό παϊδάκι, τις κοκκινιστές άκρες, τα sunchokes και το chimichurri να είναι τα πιο ακριβά στα 71 $).

Υπάρχει επίσης ένα νόστιμο Επιδόρπιο μενού προσφέροντας τέσσερα επιδόρπια για $ 15 και τρία παγωτά για $ 10. Το μέγεθος της μερίδας είναι αρκετά μεγάλο.

ο Μενού κοκτέιλ, σερβίρεται στο μπαρ και με δείπνο, έχει ποτά με τιμή μεταξύ $16 και $17. Τα ποτά ήταν πολύ καλά — συγκρίσιμα με τα Le Club και Bookbinders, αλλά καλύτερα από το Patent Pending.

Συγχρονισμός

Το γεύμα θα σας κρατήσει οπουδήποτε από 1 έως 2 ώρες.

Το γεύμα

Το Crown Shy βρίσκεται στο ιστορικό κτήριο 70 Pine Street. Την εποχή που χτίστηκε το 1931, ήταν το τρίτο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Το κτίριο είναι ένας φόρος τιμής στο στυλ Art Deco και έχει μια εντυπωσιακή ροζ μαρμάρινη είσοδο και ισόγειο. Μόλις μπείτε στο ισόγειο, θα δείτε το εστιατόριο στα δεξιά σας.

Το εστιατόριο είναι ανοιχτό, κομψό και μοντέρνο. Οι τοίχοι είναι ανοιχτόχρωμοι με πινελιές από σκούρο ξύλο, τραπέζια και καθίσματα. Ο φωτισμός είναι απαλός και το επίπεδο θορύβου δεν είναι δυνατό αλλά επαρκές ώστε να αισθάνεστε άνετα να κάνετε τη δική σας συνομιλία. Όταν μπαίνετε, υπάρχει ένα μπαρ στα αριστερά σας και το καθιστικό είναι στα δεξιά σας.

Μπάρα Crown Shy
Καθιστικό Crown Shy

Τα ποτά

Ήπιαμε ένα ποτό σε ένα από τα όρθια τραπέζια δίπλα στο μπαρ πριν το δείπνο. είχα Φύλλωμα (Scotch, Apple, Amaro, Squash, Burnt Maple) και η αρραβωνιαστικιά μου είχε Ριζίδιο (Τεκίλα, Βατόμουρο, Ραβέντι, Habeñero, Ντομάτα Cherry, Lime)

Τραπέζι μπαρ Crown Shy

Εδώ είναι τα ποτά που παραγγείλαμε. Και τα δύο ήταν νόστιμα και ακριβή, αλλά όχι πολύ δυνατά. Δεν μπορούσα να μην παρατηρήσω το απόλυτα διαυγές παγάκι στο ποτό μου με το λογότυπο του εστιατορίου Crown Shy χαραγμένο σε αυτό.